NAS HK 2017

 

NAS HK 2017

Zaterdag 11 maart vond de Hengstenkeuring van het Nederlands Appaloosa Stamboek plaats. Ter ere van het 50-jarig bestaan van het stamboek werd een speciale jubileum editie georganiseerd met als locatie de Nieuwe Heuvel te Lunteren.

De Schuurmanhoeve verscheen in de ring met het kleinste hengstje van de dag, met een stokmaat van slechts 78 cm. Amigo (v. Rakker van het Kuilstuk x mv. Wantsley Sparks) werd ’s ochtends veterinair goedgekeurd, waarna hij zich aan de hand in de eerste bezichtiging mocht laten zien. Hij heeft zich keurig laten zien, maar mocht helaas niet door naar de tweede bezichtiging.

De rest van de dag hebben we genoten van de door het NAS perfect georganiseerde jubileumeditie van de hengstenkeuring, met o.a. leuke shows en loterijen.

N.b.: Naar aanleiding van de veterinaire goedkeuring van Amigo zal hij voor een beperkt aantal merries van buitenaf ter dekking staan bij de Schuurmanhoeve. Tevens zal hij worden gepresenteerd op de NMPRS hengstenkeuring d.d. 1 april te Bunschoten.

De Schuurmanhoeve
Miniature Appaloosa's

Frensdorferweg 36
7635 NK  Lattrop
06 13762568