De Schuurmanhoeve

 

 

In het Twentse dorp Lattrop runnen wij De Schuurmanhoeve. De Schuurmanhoeve is ontstaan nadat wij in 2012 voor het eerst een Appaloosa hengstje met papier kochten. Wij hebben hem klaargemaakt en daarna voor de eerste keer deelgenomen aan een hengstenkeuring.

Nadat hij werd goedgekeurd moesten er natuurlijk een paar merries komen die we met dit hengstje konden dekken en zo kwam van het een het ander. Inmiddels bestaat De Schuurmanhoeve uit:

  •  Fokkerij: doorlopend beschikken we over ongeveer vijftien fokmerries en twee goedgekeurde hengsten, allen met een stokmaat tussen de 80 en 100 centimeter. Bij het fokken hechten we veel waarde aan bloedspreiding en letten we op exterieurmatige tekortkomingen. Al onze mini-paardjes worden alvorens ze voor de fokkerij ingezet gaan worden veterinair gekeurd. Door gebruik te maken van deze aanpak proberen we een zo gezond en exterieurmatig kloppend mini-paardje te fokken, die niet op de laatste plaats ruim en met veel lossigheid kan bewegen.
     
  • Handel: naast de fokkerij houden wij ons bezig met de in- en verkoop van pony's en mini-paardjes in alle kleuren en maten. Informeer vrijblijvend naar ons aanbod of benader ons over de verkoop van uw pony.

Meer weten over onze mini-appaloosa paardjes? Mail of bel gerust, en u bent natuurlijk van harte welkom om eens langs te komen.

De Schuurmanhoeve
Miniature Appaloosa's
Frensdorferweg 36
7635 NK  Lattrop
06 13762568 

BTW nr: NL001329532B11